Individualna delavnica studijske portretne fotografije

Primož Lukežič, priznani portretni in naročniški fotograf ter predavatelj vabi na individualne delavnice studijske portretne fotografije kjer bomo raziskovali umetniški in tehnični vidik ustvarjanja izjemnih portretov.

Delavnica bo sestavljena iz analitičnega vidika udeleženčevega dela ter portretiranja, vključno z analizo portfelja, razvojem idej in uporabo različnih tehnik pri delu z modeli, ter tehničnega dela, kjer pa se bomo osredotočili na različne tehnike osvetljevanja in ustvarjanja portretirancu primernega ambienta.

Trajanje delavnice: 1-2 meseca

Št. terminov: 4 termini po 4 ure.

Število udeležencev na srečanju: En udeleženec/delavnico. Po dogovoru lahko tudi dva.

Lokacija delavnice: Pot heroja Trtnika 45, Ljubljana

Cena delavnice: 500 EUR + DDV/udeleženca

Komu je delavnica namenjena?

Delavnica je namenjena fotografinjam in fotografom, ki želijo nadgraditi in poglobiti svoje znanje studijske portretne fotografije. Zaželjeno je, da imajo udeleženci osnovno ali napredno znanje uporabe fotoaparata in da imajo vsaj osnovne izkušnje pri fotografiranju ljudi.

Delavnica je predvsem primerna za fotografinje in fotografe, ki si želijo vzpostaviti svoj studio ali pa bi se radi razvili tudi v portretne fotografe.

Zakaj individualna delavnica?

Individualna delavnica studijske portretne fotografije ponuja številne prednosti v primerjavi s skupinskimi delavnicami. Zaradi individualnega pristopa udeležencem nudi prilagojeno učenje, kar vodi do hitrejšega napredka in boljšega razumevanja portretne fotografije.

Mentor lahko natančno prepozna potrebe vsakega udeleženca ter mu pomaga izboljšati njegove veščine in razvijati svoj fotografski stil. Poleg tega je učno okolje bolj sproščeno, kar spodbuja kreativnost in boljšo komunikacijo med udeleženci in mentorjem.

Individualne delavnice omogočajo tudi bolj poglobljeno raziskovanje in več praktičnih vaj, kar prispeva k samozavesti in boljšemu razumevanju portretiranja. 

Če iščete temeljito in prilagojeno izobraževanje na področju portretne fotografije, je individualna delavnica odlična izbira za izboljšanje vaših veščin in dosežek vaših ciljev v fotografiji.

Vsebina delavnice

Analitični del delavnice

  • Analiza vašega obstoječega portfelja
  • Iskanje prednosti in slabosti udeleženca pri delu v studiu ter s portretiranci ter prilagoditev programa glede na rezultate
  • Kako sestaviti in uporabljati moodboarde za navdih
  • Kako poiskati in razviti idejo, ki se pritiče karakterju portretiranca
  • Uporaba različnih tehnik pri delu z modelom
  • Kako pomembna je končna selekcija fotografij

Praktični del delavnice

  • Različne tehnike osvetljevanja, vključno z eno, dvema ali več studijskimi lučmi
  • Razvijanje svetlobe ter scenografije glede na karakter udeleženca
  • Uporaba posebnih efektov in tehnik za kreativni pristop k portretiranju

Mentor

Primož Lukežič je naročniški in portretni fotograf s preko 15-let izkušenj v polju profesionalne naročniške fotografije. Je tudi predavatelj na Oddelku za fotografijo Fakultete za aplikativne vede VIST. S svojim bogatim portfeljem in sodelovanjem s priznanimi slovenskimi naročniki in agencijami, kot so Luna/TBWA, Poslovni mediji, Dobre zgodbe, Barcaffe, Studio Moderna, Lidl ter mnogi drugi, Primož prinaša neprecenljivo znanje in izkušnje na to delavnico.

Prav tako se lahko pohvali z odmevnimi projekti, kot so “Portret ob kavi z Barcaffe”, nominirana fotografija za plakat za muzikal “Povodni mož”, naslovnica albuma in PR fotografije skupine Joker Out, …

Primož ni le fotograf, ampak tudi izkušen predavatelj in mentor. Kot gost je bil povabljen na različne dogodke in okrogle mize, kot so Behance portfolio review week, Evropski projekt EPY (European photo youth), Foto sejem na Gospodarskem razstavišču. Vodil je tudi dogodke v sklopu fotografskega festivala FotoVIST in ima za sabo številna vodenja na fotografskih delavnicah.

Studio

FAQ

Z delavnico lahko začneš kadarkoli. Ko se odločiš za udeležbo na delavnici, skupaj najdeva najbolj primerne termine srečanj.

Preprosto. Lahko mi pišeš na e-mail info@primozlukezic.com ali pa na katerega iz med mojih družbenih omrežij. Skupaj razčistiva možna dodatna vprašanja, nato pa se dogovoriva za termine srečanj.

Vsekakor. A brez skrbi. Na prvem srečanju se bova pogovarjala o tvojem delu, izkušnjah, načinu dela itd. Pregledala bova tvoj portfelj in ugotovila, kje so tvoje močne in kaj so šibke plati.

Prijave in dodatne informacije na info@primozlukezic.com